Mexicansk salat med stegt halloumi, stegte majs og padrones, avocado og gremolata
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle
Mexicansk-inspireret salat med sprøde majs fra Bonduelle, stegt halloumi, padrones og avocado.
Sprød, farverig og fuld af smag – den her mexicansk-inspirerede salat kombinerer sprøde majs, salt halloumi ost og frisk, grøn salat med en sød-syrlig gremolata dressing. En ideel salat du kan spise til frokost eller som tilbehør til aftensmaden året rundt.
I centrum står de gyldne, stegte Bonduelle majs, der med deres naturlige sødme og faste bid tilfører både tekstur og en sødmefuld dybde til salaten. Når de ristes i olivenolie med et drys paprika, får de en let karamelliseret overflade, som passer perfekt med den salte halloumi og de let bitre padron peber.
Halloumien skæres i tykke skiver og steges sprød udenpå, men forbliver blød og saftig indeni – en ost med masser af karakter, der står godt til både krydderier og grønt. Sammen med de hurtigt ristede padrones, som får et hint af røg, og den modne avocado, som giver en blød, cremet kontrast, bliver salaten både fyldig og tilfredsstillende.
Salaten består af en blanding af napolitana salat og savoykål, der vendes med en frisk gremolata dressing lavet på bredbladet persille, lime, honning og rødvinseddike – en syrlig og let sødlig dressing, som samler alle smagene.
Top det hele med et par skiver syltet chili eller rødløg for syre og kant – og du har en salat, der både er nem at lave og fyldt med smag og struktur.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt: 30 min.
Nok til 4 pers. som side
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 dåse Bonduelle majs a 150 g
1 pose padron peber
250 g halloumi
2 tsk stødt paprika
Salt
Olivenolie
75 g napolitana salat
3 store blade savoykål (eller spidskål)
2 avocadoer
1 syltet chili (eller syltede rødløg)
GREMOLATA DRESSING
En stor håndfuld bredbladet persille
2 tsk honning
1-2 tsk rødvinseddike
Saft og skal af 1/2 lime
4-5 spsk olivenolie
Salt og peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Dræn majsene for lage og steg dem i olivenolie og paprika et par minutter til de begynder at gyldne.
Hæld lidt mere olivenolie på panden sammen med padron peberne og steg dem i yderligere 4-5 min. eller til de begynder at gyldne.
Læg både majs og padrones på en tallerken og drys med salt.
Skær halloumien i skiver af ca. 1 cm. tykkelse og steg så dem på panden i olivenolie til de er gyldne på begge sidder.
Til gremolataen hakker du den bredbladede persille fint og rører den godt sammen med de resterende ingredienser. Husk at brug stilkene - de indeholder mindst lige så meget smag som bladene.
Snit kålen groft og vend den sammen med napolitana salat, avocado skåret i mindre stykker, gremolataen og halvdelen af majsene, padron peberne og halloumien.
Top med resten af majsene, padron peberne, halloumien og den syltede chili skåret i tynde skiver. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Salaten er naturlig glutenfri.
LAKTOSEFRI Brug en laktosefri halloumi for en laktosefri version.