Surdejspizza bianca med ricottacreme, konfiterede tomater og basilikum

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Il Fornaio

Sprød surdejspizza bianca med cremet ricotta, tomat confit og frisk basilikum. En nem og smagfuld vegetarisk pizza med en surdejsbund fra Il Fornaio, der smager som en drøm. Surdejspizzaen er rig på smag og tekstur og med Il Fornaio’s sprøde, langtidshævede surdejs-pizzabunde som base, er du allerede halvvejs mod et velsmagende måltid.

Il Fornaios pizzabunde er udviklet med respekt for italiensk bagetradition. De er lavet på ægte surdej, hvilket giver en karakteristisk luftig krumme og en dyb, let syrlig smag - det perfekte fundament for både klassiske og kreative toppings.

På pizzaen smøres en ricottacreme rørt med creme fraiche, friskrevet citronskal og hakket basilikum – en mild, cremet base med fine, friske noter. Ovenpå kommer en intens og sødmefuld tomat confit, lavet på cherrytomater, hvidløg, kapers og rosmarin, der simrer langsomt i olivenolie til alt er mørt og smagene er dybe og koncentrerede.

Til sidst toppes den bagte pizza med friske basilikumblade, der giver en skøn, frisk kant til smagen. En pizza, der er enkel i udtryk – men med masser af kompleksitet i smagen.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 5 min. + evt. 1 t. simretid
I alt: 15 min. + evt. 1 t. simretid

Nok til 2 pizzaer

HVAD SKAL DU BRUGE:

TOMATER CONFIT (kan laves på forhånd)

  • 250 g cherrytomater

  • 2 fed hvidløg 

  • 2 tsk kapers

  • 1 stilk rosmarin

  • 1/2 tsk chiliflager

  • Olivenolie

RICOTTACREME

  • 250 g ricotta

  • 3 spsk creme fraiche

  • Skal af 1/2 citron

  • 1/2 bundt finthakket basilikum

  • Salt og peber

TOPPING

  • Basilikum

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav først tomat confitten. 

  2. Halver cherrytomaterne og skær hvidløgsfedene i tynde skiver. Put begge dele i en lille gryde med kapers, rosmarin, chiliflager og olivenolie, der lige knap skal dække de andre ingredienser. 

  3. Kog confitten op, men skru ned så snart det begynder at boble. Sæt låg på og lad det så simre i 50-60 min*. 

  4. Når der er 15 min. tilbage lægger du pizzabundene ud på køkkenbordet og lader dem tø op og  forvarmer din ovn ved 250 graders varmluft. Læg en pizzasten på en bageplade og sæt den i ovnen. Har du ikke en pizzasten, kan du nøjes med bagepladen. 

  5. Rør så ingredienserne til ricottacremen sammen og fordel den ud på de to pizzabunde. 

  6. Bag bundene med ricottacremen i 5 min. og top efterfølgende med tomat confit og friske basilikumblade. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

PREP TOMAT CONFIT Du kan sagtens lave en ordentlig skudefuld tomat confit på forhånd og have stående i dit køleskab i op til 2 uger. Så har du altid et lækkert element at pifte dine retter op med - inkl. den her vidunderlige surdejspizza. 

SIMRETID *Du kan godt nøjes med at lade tomat confitten simre i 30 min., men jo længere den simrer, jo dybere bliver smagen. 

Næste
Næste

Små græske tomattærter med fetacreme, tomater og peberfrugt