Små græske tomattærter med fetacreme, tomater og peberfrugt

Disse små tomattærter er lavet med kæmpe inspiration fra det græske køkken – fyldt med solmodne tomater, sødmefuld peberfrugt og en silkeblød fetacreme med friske krydderurter. Den sprøde hjemmelavede tærtedej får ekstra bid og smag fra sorte og hvide sesamfrø, der giver et strejf af ristede noter i hver mundfuld.

Fyldet er enkelt, men smagene er dybe: græsk feta blendet med creme fraiche, frisk dild, et strejf af citron og et hint af timian, der giver en fyldig og aromatisk base til de farverige grøntsager. De bagte tomater og peberfrugten får en skøn sødme og intensitet i ovnen, mens små salte kapers tilføjer kontrast og umami.

Server dem lune og drysset med frisk dild – eller giv dem et let strejf af honning for en sød-salt balance, der er helt vidunderlig. Perfekte som en let frokost, som tilbehør til sommermad eller som en del af et farverigt tapasbord.

Med deres rustikke udseende og fyldige smag er disse græske tomattærter en nem måde at bringe middelhavsstemningen hjem i dit eget køkken – og så kan de snildt tilpasses til en glutenfri eller laktosefri kost.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10-15 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 35-45 min.

Nok til 4 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

TÆRTEDEJ

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel

  • 2 spsk sorte sesam

  • 2 spsk hvide sesam

FETACREME

  • 200 g græsk feta

  • 2 spsk creme fraiche

  • 1/2 fed hvidløg

  • Citronskal af 1/4 citron

  • 1/2 bundt afskåret dild

  • 1 tsk tørret timian / 1 spsk frisk 

  • Lidt friskværnet sort peber

  • 2 store tomater

  • 1 snack peberfrugt

  • 1 spsk kapers

TOPPING

  • Afskåret dild 

  • Evt. lidt god honning

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Rør så vand, olie, salt og mel godt sammen i en skål. Rør først med en ske, men når dejen er mere "tør" ælter du den sammen med hænderne på bordet i 5 min. til den er blød og smidig. Lad den så stå og trække i 5 min.

  3. Skær tomaterne og peberfrugten ud i skiver af ca. 0,5 cm. tykkelse.

  4. Blend eller rør også ingredienserne sammen til fetacremen.

  5. Drys så lidt mel på bordet, del dejen i fire og rul de fire klumper ud så de er et par mm. tykke.

  6. Læg et par spsk fetacreme i midten af de fire udrullede “bunde”, læg et par skiver tomat, peberfrugt og kapers ovenpå og luk så siderne omkring fyldet.

  7. Pensl siderne med olivenolie og drys sorte og hvide sesam på.

  8. Bag så tærterne ved 200 graders varmluft i 25-30 min. og top med frisk afskåret dild og evt. lidt god honning. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Brug glutenfri mel for en glutenfri version.

LAKTOSEFRI Brug laktosefri feta og creme fraiche for en laktosefri version.

Næste
Næste

Mexicansk salat med stegt halloumi, stegte majs og padrones, avocado og gremolata