Kokosris med pak choi, krydrede linsedeller og frisk chili
Skøn ret med cremede kokosris med pak choi, linsedeller og frisk chili. Bløde, varme kokosris danner basen i den her ret, hvor du får masser af smag, tekstur og friskhed samlet i én servering. De krydrede tofu-linsedeller er fyldt med ingefær, hvidløg og miso, og går perfekt til de bløde ris og den sprødstegte pak choi.
Kokosrisene er kogt med friskrevet ingefær og hvidløg, hvilket giver en aromatisk og mildt krydret bund. Sammen med kokosmælken får du en cremet og fyldig risret, der i sig selv kunne være et måltid – men her bliver den løftet af både de gyldne deller og friske toppings.
Dellerne er lavet af røde linser og proteinrig tofu, og bliver blendet med aromatiske krydderier, miso og havregryn til en fast, men saftig fars. Når de bliver stegt på panden, får de en sprød yderside og en blød, smagfuld midte – og takket være tofuens struktur og linsernes fylde mætter de rigtig godt.
Pak choi’ene får blot et par minutter på panden, så de bevarer deres bid og friske smag, men samtidig får lidt karamellisering og farve på den skårne side. Den friske chili og koriander til sidst giver et løft – og limen bringer syre og friskhed, der balancerer kokossen og misoen perfekt.
Det hele samles i dybe skåle, og serveres evt. med et drys ristede sesamfrø på toppen. En varmende, smagfuld og nærende hverdagsret, der både føles let og tilfredsstillende.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 20-25 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 40-50 min.
Nok til 3-4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
TOFU LINSE DELLER
150 g røde linser
200 g fast tofu
1 løg
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær (skrællet)
0,5-1 tsk chiliflager
3 tsk stødt koriander
70 g lys miso
2 spsk soya
130 g havregryn
1 æg
RIS
20 g revet ingefær
2 fed hvidløg
3 dl jasminris
1 dåse kokosmælk a 400 ml
2 dl vand
TOPPING
2 pak choi
2 lime
1 frisk chili
1 bundt koriander
Evt. lidt ristede sesamfrø
HVORDAN LAVER DU DET:
Kog de røde linser i 3-4 dl vand i 10 min. Blend dem efterfølgende med resten af ingredienserne til dellerne til en “fars”, der stadig har lidt konsistens og struktur. Lad den hvile på køkkenbordet, mens du sætter risene over.
Riv ingefær og hvidløg fint og steg det et minuts tid i din gryde i lidt olie. Tilsæt så risene, kokosmælk og vand og kog risene efter anvisning på pakken.
Form i mellemtiden farsen til deller* og steg dem på panden i olivenolie.
Halver derefter pak choi’ene og steg dem med skærfladen nedad i olivenolie et par minutter, til de får en skøn kulør.
Arranger risene i en dyb tallerken og top med pak choi, lime, chili, koriander og tofu-linsedellerne. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
*FORM DELLERNE Det kan være en fordel at gøre dine hænder lidt våde når du former dellerne. Det gør det nemmere og forhindre “farsen” i at klæbe til dine hænder.
GLUTENFRI Brug glutenfri soya og miso for en glutenfri version.
LAKTOSEFRI Retten er naturlig laktosefri.