Fudgy brownie med vaniljeis, olivenolie og salt

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co 

Fudgy brownie med vaniljeis, sommerolie og fleur de sel - et match made in heaven. En rig og dyb chokoladebrownie med en blød midte, sprød kant og et strejf af fleur de sel. Serveret med vaniljeis og toppet med sommerolie fra Oliviers & Co, der tilføjer en vidunderlig friskhed, kant og dybde til hver en bid. En moderne, raffineret fortolkning af den klassiske brownie – med masser af dybde, sødme, salt og friskhed i én og samme bid. 

Brownien er bagt med mørk chokolade og en smule stærk kaffe, som forstærker den runde kakaosmag og giver en intens og dyb bund. Konsistensen er svampet og fudgy, præcis som en brownie skal være, og det lille drys fleur de sel fra Oliviers & Co fremhæver smagene og giver en fin, sprød kontrast. Det er en håndhøstet salt med fine, knasende krystaller og en ren mineralsk smag, der fremhæver alle nuancer i desserten. 

Sammen med en god vaniljeis og sommerolien bliver det en dessert, der både er fyldig, afbalanceret og virkelig smagfuld. 

Oliviers & Co’s sommerolie har en aromatisk, afbalanceret og let græsagtig smag med en subtil sødme, der både går perfekt til sommerens friske råvarer, men også til kage, is og andre skønne desserter, som den her brownie.

Brownien skal bare røres sammen i en skål, bages i et ovnfast fad og toppes med vaniljeis, sommerolien og fleur de sel. Den kan sagtens forberedes på forhånd og holder sig i op til 7-8 dage i køleskabet. 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30-45 min.
I alt:
 40-55 min. + nedkølingstid 

Nok til 12 stk. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

BROWNIE

  • 150 g smør 

  • 200 g mørk chokolade

  • 5 æg

  • 100 g brun farin

  • 280 g sukker / 360 g hvis uden farin

  • 2 spsk stærk kaffe

  • 70 g hvedemel

  • 30 g kakaopulver

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1 knivspids fleur de sel fra Oliviers & Co

ANDET

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn ved 175 graders varmluft. 

  2. Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad eller ved meget lav varme. 

  3. Pisk æg, brun farin og sukker sammen med et piskeris eller en elpisker. Det skal ikke være for luftigt. 

  4. Hæld smør-chokoladeblandingen i og rør kraftigt i midten af blandingen med en dejskraber for at blande det godt sammen og skabe en emulsion. Rør derefter den stærke kaffe i på samme måde. 

  5. Sigt så mel, kakaopulver, bagepulver og fleur de sel i, vend det sammen til en ensartet dej, put det i et ovnfast fad, en bradepande eller lignende beklædt med bagepapir. Vi brugte en form på 21x33 cm. Størrelsen på din form kan sagtens variere fra dét, bare vær opmærksom på bagetiden. 

  6. Bag kagen ved 175 graders varmluft i 30-45 min. Tjek dejen med en kniv hvert 5. minut efter 30 min. bagetid. Der skal sidde dej på kniven og kagen skal virke en anelse ubagt, uden at være decideret flydende. 

  7. Tag kagen ud og lad den køle helt af inden du servere den med vaniljeis, den vidunderlige sommerolie  og fleur de sel. Velbekomme!

LAV EN QUENELLE

  1. At lave en quenelle kan være lidt tricky, men hvis din is er tempereret korrekt, er det slet ikke så svært. Se evt. denne video for teknikken. 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BAGETID Som beskrevet kan din bageform variere i størrelse og form. Det vigtige er, at holde øje med bagetiden. Jo “højere”din dej er i bageformen, jo længere bagetid. Gå efter en højde på dejen, der er mellem 1-1,5 cm. Kagen vil nemlig også hæve en smule under bagningen. 

GLUTENFRI Du kan uden problemer gøre brownien glutenfri ved at bruge glutenfri hvedemel, rismel eller mandelmel. Brownien vil blive endnu mere fudgy med ris- og mandelmel, men det er også bare lækkert! 

LAKTOSEFRI Du kan sagtens nyde kagen laktosefri. Bare brug en laktosefri smør, chokolade og is. 

Forrige
Forrige

Løgtærte med balsamico og oregano

Næste
Næste

Kokosris med pak choi, krydrede linsedeller og frisk chili