Græsk sommeranretning med tomatdeller, græsk salat, krydrede kartofler, tzatziki og sprøde kikærter
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle
Sæt smagen af sommer på menuen med denne farverige og velsmagende græske sommeranretning. En skøn kombination af krydrede bagte kartofler, saftige tomatdeller med kikærter fra Bonduelle, feta og urter, græsk salat med oliven og kapers, kølende tzatziki – og ikke mindst sprøde, ovnbagte kikærter fra Bonduelle, der giver et lækkert crunch og et plantebaseret proteinboost.
I denne opskrift er Bonduelles kikærter brugt på to måder: Både som base i de smagfulde tomatdeller og som sprød topping, hvor de er krydret med koriander, timian og et nip kanel, før de bages i ovnen. Kikærterne fra Bonduelle er klar til brug, har en skøn blød konsistens og en ren, mild smag, der gør dem perfekte til både hverdagsretter og til når du får gæster.
Til de lækre tomatdeller kommer ovnbagte kartofler med friske krydderurter, en klassisk græsk salat med feta og oliven, samt en cremet hjemmelavet tzatziki med citron og mynte. Det hele samles i en enkel, nærende anretning – oplagt til lune aftener, picnics eller som del af et vegetarisk tapasbord.
En opskrift, der smager af sol, sommer og Grækenland og som er fyldt med skøn smag, forskellige teksturer og med garanti vil efterlade dig mæt og tilfreds.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 25-30 min.
Tilberedningstid: 40 min.
I alt: 1 t. og 10 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
KRYDREDE KARTOFLER
750 g kartofler
2 spsk frisk timian/oregano
1-2 tsk flagesalt
Olivenolie
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser Bonduelle kikærter á 150 g
1/2 tsk stødt koriander
1 tsk tørret timian/2 spsk frisk
1 nip stødt kanel
1 tsk flagesalt
Olivenolie
TZATZIKI
5 store spsk græsk yoghurt/skyr
1 agurk
0,5-1 fed hvidløg
En lille håndfuld mynteblade (valgfrit)
Skal af 1/2 citron
Salt og peber
TOMATDELLER
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser Bonduelle kikærter á 150 g
500 g store tomater
1 æg
3 dl rasp
En god håndfuld frisk persille
En god håndfuld frisk mynte
En god håndfuld frisk oregano
200 g græsk feta
1 nip tørrede chiliflager
Salt og peber
GRÆSK SALAT
300 g tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g græsk feta
3 spsk kalamata oliven
4 tsk kapers
Salt og peber
Olivenolie
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Skær kartoflerne ud i både og vend dem med krydderurter, salt og olivenolie. Bag dem i 50-55 min. til de er så mørke, som du ønsker. Vend dem undervejs.
I et seperat ovnfast fad vender du drænede kikærter sammen med koriander, timian, kanel, salt og olivenolie. Bag dem i 20-25 min. til de er sprøde.
Mens kartofler og kikærter bager, halverer du agurken til tzatzikien og skraber kernerne ud. Riv agurken ned i en si, drys med lidt salt og lad det stå at dryppe af, mens du laver farsen til dellerne.
Halver tomaterne til dellerne og skrab kernerne ud. Dræn kikærterne og blend dem sammen med de resterende ingredienser bortset fra tomater, rasp og feta. Blend ved puls-funktionen så det stadig bibeholder en grov tekstur. Tilsæt så tomaterne og raspen og blend med. Smuldr til sidst fetaen og vend det i farsen. Stil den så på køl i 5-10 min.
Pres agurkerne fri for så meget væske som muligt og rør dem så sammen med de resterende ingredienser til tzatzikien. Smag den til og stil den på køl.
Varm din pande godt op ved middel-høj varme, put olivenolie på, form farsen til deller og steg dem godt sprøde på begge sider.
Skær til slut grøntsagerne til den græske salat ud i mundrette stykker og skær rødløgene i tynde skiver. Vend det med græsk feta, oliven, kapers, salt, peber og olivenolie.
Server alle elementerne sammen som en græsk sommeranretning. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Brug glutenfri rasp for en glutenfri version.
LAKTOSEFRI Brug laktosefri græsk yoghurt/skyr og feta for en laktosefri version.