Nye kartofler, grillet halloumi og salat med tomater og jordbær

Annonce | Indlægget er lavet i samarbejde med Oliviers & Co

Nye kartofler, grillet halloumi og salat med tomater og jordbær – en sommeranretning fuld af smag

Den her opskrift er den perfekte hyldest til sommeren i Danmark. En enkel, men smagspakket sommeranretning med fokus på sæsonens friske råvarer  – smukt afrundet af god ekstra jomfru olivenolie og eddike fra Oliviers & Co.

Den grillede halloumi får dybde med oregano og en god ekstra jomfru olivenolie, mens sødmen fra solmodne tomater, friske danske jordbær og sprøde ærter komplimenteres af burrata og den sødmefulde friskhed fra den pink grapefrugt eddike. Nye danske kartofler vendt med sommerolien, dild og fleur de sel gør retten komplet – let, mættende og fuld af nuancer.

Halloumi får en sprød, karamelliseret overflade, når den grilles med lidt olivenolie og oregano – perfekt som det salte, proteinrige element i retten. Tomater og jordbær giver en naturlig sødme og saftighed, mens de friske ærter tilføjer let bitterhed og knas. Burrata tilfører cremethed og binder salaten elegant sammen. De nye danske kartofler, kogt møre og vendt i sommerolie og fleur de sel, får en silkeblød finish og fylde, der balancerer måltidet helt perfekt.

Det er jo ingen hemmelighed at vi elsker Oliviers & Cos kvalitetsrige og smagfulde produkter. Og de to nøgleingredienser i den her ret løfter hele måltidet:

  • Sommerolien – en elegant ekstra jomfru olivenolie skabt specifikt til sommerens lette retter. Den har en mild, frisk og frugtig karakter, som fremhæver grøntsagernes naturlige smag dog uden at overdøve dem. 

  • Pink grapefrugt eddike – en så vidunderlig eddike, der smager sødmefuldt, men friskt. Den er lavet med solmodne pink grapefrugter og indeholder hverken tilsat sukker eller aroma - kun lækre, rene råvarer. Den giver et løft til tomaterne og jordbærrene, og gør salaten let, men utrolig smagfuld. 

Sammen skaber de to produkter en perfekt balance mellem sødme, syre og fedme – og gør det let at trylle enkle råvarer om til noget særligt.

Den her sommeranretning er både naturligt glutenfri og let at justere, hvis du vil gøre den laktosefri. Den er lige velegnet som let hverdagsmiddag, som tilbehør til grillen eller som centerpiece på et sommerbord i haven.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt:
 35-40 min. 

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

HALLOUMI

  • 500 g halloumi

  • 2 tsk tørret oregano / 4 spsk frisk 

  • Olivenolie fx La Classique fra Oliviers & Co

SALAT

  • 5 store tomater

  • 1 bakke jordbær

  • 1 bakke friske ærter

  • En stor håndfuld basilikumblade

  • Sommerolie fra Oliviers & Co

  • Pink grapefrugt eddike fra Oliviers & Co

  • 2 burrataer

KARTOFLER

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Skær halloumien ud i skiver á ca. 1 cm. tykkelse og vend dem med oregano og olivenolie. Grill dem på begge sider til de har mørke grillmærker.

  2. Skrub kartoflerne rene, skyl dem og kom dem i en gryde med koldt vand som akkurat dækker kartoflerne, godt med salt og hvad du måtte have af krydderurter, hvidløg eller andet (du kan også nøjes med salt). Kog så kartoflerne op under låg, når vandet småkoger, skruer du lidt ned, tager låget af og koger kartoflerne i 9-10 min. De er klar, når du kan stikke en kniv i dem og de er møre og glider af kniven. Sluk så for varmen og lad dem stå i det kogte vand i 5-6 min. Dræn dem og vend dem med et par spsk sommerolie, fleur de sel og grofthakket afskåret dild.

  3. Lav i mellemtiden salaten. Bælg ærterne og skær tomater og jordbær i mundrette stykker. Vend ærter, tomater, jordbær og basilikum med et par spsk sommerolie og pink grapefrugt eddike i en skål. Fordel burrataerne på dit serveringsfad og anret det ovenpå. Top evt. med lidt friskkværnet peber. 

  4. Server den grillede halloumi med de nye danske kartofler og sommersalaten vendt med den magiske sommerolie og pink grapefrugt eddike. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri. 

LAKTOSEFRI Brug evt. laktosefri burrata eller en græsk yoghurt som base i stedet for en laktosefri version. 

Næste
Næste

Græsk sommeranretning med tomatdeller, græsk salat, krydrede kartofler, tzatziki og sprøde kikærter