Vegetarisk pad thai

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Gastrotools

Vegetarisk pad thai med tofu – nem, smagfuld og lynhurtig aftensmad i wok. 

Det her er en opskrift på en nem og autentisk vegetarisk pad thai, der er fyldt med smag, tekstur og balance. Vi har lavet en version med sprødstegt tofu, risnudler og hjemmelavet pad thai-sauce som både er hurtig at lave og smager virkelig skønt. Perfekt til hverdagen – men bestemt også lækker nok til gæster.

Opskriften tilberedes virkelig nemt i den solide 5-ply wok fra Gastrotools, der, med sin vilde varmefordeling, sikrer, at både tofu, grøntsager og nudler får den helt rigtige stegning og struktur.

Den her vegetariske pad thai er fyldt med nærende friske ingredienser. Den proteinrige tofu skæres i små tern og steges sprøde og gyldne – en skøn proteinkilde med bid. De brede risnudler giver retten sin karakteristiske tekstur og suger smag til sig fra saucen. Den aromatiske base af skalotteløg, hvidløg og friskrevet ingefær danner fundamentet for smagen. Og æggene vendes med nudlerne i wokken og danner en cremet bund. Som prikken over i’et kan du toppe pad thaien med lime, koriander, frisk chili og knuste peanuts for syre, urter og crunch.

Den hjemmelavede pad thai-sauce er lavet på soya, miso, sukker, ketchup og riseddike – en perfekt balance mellem det søde, salte, syrlige og umami, der er kernen i ethvert godt pad thai-måltid.

Til en ret som pad thai, hvor det handler om høj varme, hurtig tilberedning og præcis temperaturkontrol, gør Gastrotools’ 5-ply wok en afgørende forskel. Wokken er lavet i fem lag rustfrit stål og aluminium, hvilket sikrer:

  • Hurtig og jævn varmefordeling – perfekt til at opnå den karakteristiske wok-stegning.

  • Robusthed og holdbarhed, selv ved høj varme og daglig brug.

Den dybe form og det solide håndtag gør det nemt at vende ingredienserne hurtigt og effektivt – og hjælper dig med at lave en smagfuld og autentisk pad thai. 

Pad thaien er nem at tilpasse. Du kan variere med andre grøntsager, bruge tamari i stedet for soya for en glutenfri version, eller tilføje chili efter smag for mere varme. Velbekomme!

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt:
 25 min. 

Nok til 2 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

SAUCE

  • 3 spsk soya

  • 1 spsk lys miso

  • 1 spsk rørsukker (eller alm. sukker)

  • 1 spsk ketchup

  • 4 spsk ris- eller æblevineddike

PAD THAI

  • 2 skalotteløg

  • 3 fed hvidløg

  • 30 g ingefær

  • 2 æg

  • 200 g fast tofu

  • 150 g brede risnudler 

  • 0,5-1 dl vand

  • 4 forårsløg

  • 2 håndfulde bønnespirer

TOPPING

  • 2 spsk knuste saltede peanuts

  • 1 rød chili

  • 1 bundt koriander

  • 2 lime

HVORDAN LAVER DU DEN:

FORBEREDELSE

Forbered alle ingredienserne inden du går i gang. 

  • Snit løgene fint og riv hvidløg og ingefær fint. 

  • Skær tofuen ud i små terninger og snit forårsløgene til lange, tynde stængler af 3-4 cm. Brug hele løget bortset fra bunden.

  • Rør ingredienserne til saucen sammen så den bliver lind. 

  • Blancher nudlerne og skyl dem så i koldt vand. Læg dem på en tallerken. Så er du klar. 

TILBEREDNING

  1. Varm wokken godt op ved middel-høj varme 2-3 minutter inden brug. Kom så olie på og steg først tofuen af 2-3 minutter eller til de har en gylden stegeskrope. Skrab dem ned i en skål og stil dem til side.

  2. Put godt med olie i wokken, så undgår du at nudlerne klumper. 

  3. Steg først skalotteløg, hvidløg og ingefær af. 

  4. Tilsæt så saucen og steg et kort minut. Tilsæt nudlerne og tofuen og lad det absorbere væsken, mens du vender det rundt i wokken. Vurder om du skal tilsætte lidt vand løbende, mens du vender det rundt. 

  5. Skrab det hele til side og tilsæt æggene. Rør lidt rundt i blommerne, så de åbner sig og læg så nudlerne og fyldet ovenpå æggene og lad det være i 1-2 minutter til der danner sig en lille omelet i bundne. Vend det så godt rundt og sluk for varmen.

  6. Tilsæt forårsløg og bønnespirer og vend det godt sammen.

  7. Top med lime, knuste peanuts, chili og koriander. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Brug en glutenfri soya og miso for en glutenfri version. Vil du være sikker på at bruge en glutenfri miso, så gå efter en hatcho-miso, da de er certificerede glutenfrie. Tjek for en sikkerhedsskyld også din ketchup.

LAKTOSEFRI Retten er naturlig laktosefri, men tjek for en sikkerhedsskyld din ketchup. 

Forrige
Forrige

Små græske tomattærter med fetacreme, tomater og peberfrugt

Næste
Næste

Nye kartofler, grillet halloumi og salat med tomater og jordbær