Cremet hummus med aubergine, blomkål og kikærter, salsa verde og fladbrød

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle

Cremet hummus med bagt aubergine, blomkål og kikærter, salsa verde og lune fladbrød. Det her er en ret, hvor hver enkelt komponent virkelig får lov at træde frem; en fløjlsblød hummus lavet på lækre kikærter, bagte grøntsager med dybde og kant, en frisk, syrlig salsa verde og lune fladbrød til at samle det hele.

Den bagte aubergine og blomkål får en let karamelliseret overflade i ovnen, og samtidig bliver de møre og saftige. De suger smag fra olivenolien og får en let nøddeagtig sødme under bagningen. Sammen med kikærterne, der bliver let sprøde, skaber de en fyldig mæthed og massere af velsmag. 

Hummusen er lavet med Bonduelles kikærter, der har en særlig blød konsistens og en rund, ren smag – perfekte til at opnå den helt rette cremede struktur. Tilsæt lidt isterninger, mens du blender, og du får en hummus, der næsten smelter på tungen. En smule citron og spidskommen giver dybde og friskhed uden at overdøve kikærternes milde smag og lys tahin giver en vidunderlig nødde-agtig undertone og yderligere cremethed.

Salsa verden samler virkelig retten – en blanding af friskhakket persille, rødvinseddike og ristede pinjekerner. Den tilfører både syre, sprødhed og en lille kant af bitterhed, som klæder de bløde elementer på tallerkenen rigtig godt.

Fladbrødene – hvad enten du laver dem fra bunden eller bruger færdigkøbte – er med til at binde det hele sammen. Lune, bløde og let sprøde i kanterne er de perfekte til at samle hummus og grønt i en enkelt mundfuld.

Resultatet er en plantebaseret ret med tyngde og karakter. En tallerken fuld af skønne smage og konsistenser – hvor alle elementerne får lov at tale og balancerer hinanden naturligt.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Med færdiglavede fladbrød

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt:
 35 min. 

Med hjemmelavede fladbrød

Forberedelsestid: 30-40 min.
Tilberedningstid: 1,5 t. (inkl. hævetid)
I alt:
 2 t. (inkl. hævetid)

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

FLADBRØD

  • 1 dl vand

  • 15 g gær

  • 1 dl natural yoghurt

  • 1 tsk salt

  • 3 dl hvedemel

  • 1,5 dl durummel

BAGT GRØNT

  • 1 dåse Bonduelle kikærter a 150 g

  • 1 aubergine

  • 1 blomkål 

  • Olivenolie

  • Salt og peber

HUMMUS

  • 2 dåser Bonduelle kikærter a 150 g

  • 2-3 spsk lys tahin

  • 1/4-1/2 tsk spidskommen

  • Saft af 1-1,5 citron

  • Salt

  • 3-4 isterninger

SALSA VERDE

  • 4 tsk ristede pinjekerner

  • En stor håndfuld bredbladet persille 

  • 4 tsk rødvinseddike 

  • 4-6 spsk olivenolie 

  • Salt og peber 

HVORDAN LAVER DU DET:

FLADBRØD

  1. *Laver du ikke fladbrødene selv, hop da ned til HUMMUS, BAGT GRØNT OG SALSA VERDE. Laver du fladbrødene selv, start så med dejen. Du kan både bruge en røremaskine eller ælte den i hånden. 

  2. Hæld vandet i en skål og opløs gæret i det. Tilsæt derefter yoghurten og rør det godt rundt.

  3. Tilsæt hvedemel, durummel og salt, rør dejen sammen og ælt den så ved lav hastighed i 5-6 min. på røremaskine eller tag dejen ud på et let meldrysset bord og ælt med hænderne. 

  4. Dejen skal ikke været klistret, men den må heller ikke blive for "hård”. Vurdér eventuelt om der skal lidt mere mel eller vand i - i så fald, tilsæt lidt ad gangen.

  5. Lad den så hæve med viskestykke over på køkkenbordet i 1-1,5 time. Lav i mellemtiden hummus, bagt grønt og salsa verde. 

  6. Efter hævning putter du lidt mel ud på bordet og deler dejen i 8 klumper.

  7. Rul dem ud til de har en tykkelse på omkring 0,2-0,5 cm og smæk dem på en pande og steg dem i olivenolie på begge sider til de får en fin brun og brændt kulør.

HUMMUS, BAGT GRØNT OG SALSA VERDE

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft. Skær aubergine og blomkål ud i mundrette stykker, skyl kikærterne og vend alle tre ting sammen med olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad. Bag det i 25-30 min. 

  2. Lav i mellemtiden hummusen og salsa verden. Blend alle ingredienserne sammen (også kikærternes lage). Smag til med citron og tahin. 

  3. Rist pinjekernerne på en pande. Hak både dem og persillebladene groft og bland det med resten af ingredienserne til salsa verden. Smag den til.

  4. Varm fladbrødene efter anvisning på pakken. 

  5. Smør hummussen ud på dit serveringsfad, top med bagt grønt og salsa verde og nyd hele herligheden med fladbrødene og evt. en salat på siden. Velbekomme! 

Forrige
Forrige

Galette med tomater, hytteost, soltørrede tomater og rosmarin

Næste
Næste

Onepot nudelret med bagt aubergine, tofu, koriander og lime