Matcha tiramisu

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med The Table Project

Matcha tiramisu – cremet, luftig og velsmagende. Den her opskrift på matcha tiramisu er en elegant nyfortolkning af den klassiske italienske dessert – perfekt balanceret mellem det søde, det cremede og den karakteristiske matcha-smag. Serveret i 1616 / Manz Contour kopper fra The Table Project, får desserten ikke kun et moderne udtryk, men også en smuk og praktisk portionsanretning, der gør den ideel til gæstemiddage.

Matchaen giver en raffineret dybde med sin fine balance af umami, bitterhed og lette noter af græs og sødme. Dens smag blander sig perfekt med den bløde mascarponecreme, som er pisket helt let og luftig med æggesnaps og stive æggehvider. Resultatet er en silkeblød tekstur, der smelter på tungen. Ladyfingers (savoiardikiks) dyppet i afkølet matcha fungerer som den perfekte base, som langsomt bliver blød og aromatisk, når den trækker smag fra teen.

Det lille ekstra twist kan tilføjes med en skefuld mandellikør eller marsala-vin, som giver en diskret dybde og rundhed til smagen. Til sidst drysses tiramisuen med et let lag matchapulver, som fremhæver dessertens grønne elegance og japanske referencer. 

Den her matcha tiramisu er både enkel at lave og let at servere – en perfekt kombination af en italiensk dessertklassiker og den japanske te-kultur, serveret i kopper, der virkelig løfter oplevelsen.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10-15 min.
Hviletid: 5+ timer
I alt: 20-25 min. +
 5+ t.

Nok til 6 stk. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 dl matcha (ceremonial grade)

  • Evt. 2 spsk mandellikør eller marsala-vin

  • 2 æg

  • 50 g sukker

  • 3 tsk vaniljesukker 

  • 300 g mascarpone

  • 9 stk. ladyfingers (savoiardikiks)

  • Matchapulver til drys 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav først matchaen så den kan køle helt af. Følg anvisningen og doseringsforholdene på indpakningen på din matcha. Ønsker du at bruge mandellikør eller masala-vin så rør den i til sidst. 

  2. Find så tre store skåle. 

  3. I skål 1 og 2 fordeler du æggehvider og æggeblommer (hver for sig). I skål 3 putter du mascarponen i. 

  4. Pisk først æggeblommerne sammen med sukker og vaniljesukker til en luftig, hvid æggesnaps. Det  tager ca. 5-6 min. med en elpisker.

  5. Pisk så æggehviderne stive og luftige. Tjek at du kan vende skålen på hovedet, uden at de falder ud. 

  6. Pisk mascarponen godt luftig og pisk så æggesnapsen sammen med mascarponen et par minutter, så det bliver en ensartet, luftig creme. 

  7. Vend til sidst de stive æggehvider forsigtigt i, så du beholder så meget luft som muligt i cremen. 

  8. Knæk savoiardikiksene over på midten. Dyb en halv kiks i matchaen i ca. 3 sek og læg den som første lag i dine 1616 / Manz Contour kopper.

  9. Fordel en stor spsk mascarponecreme ovenpå. Dyb så to halve savoiardikiks i matchaen i ca. 3 sek. og læg dem som andet lag. Fordel endnu en stor spsk mascarponecreme ovenpå. 

  10. Dæk 1616 / Manz Contour kopperne til med sølvpapir og stil tiramisuen på køl i min. 5 timer, men også gerne natten over.

  11. Drys med et let lag matchapulver inden servering. Velbekomme! 

Forrige
Forrige

Bagt feta med græskar, figner, hvide bønner og salvie

Næste
Næste

Små græskartærter med hummus, timian og feta