Chokoladetærte med silkeblød chokoladeganache

Den her uimodståelige (!) chokoladetærte er en perfekt kombination af sprød mørdej og silkeblød chokoladeganache. Med sin rige smag og smukke præsentation er den oplagt at servere som dessert efter en skøn middag. Ganachen har et ekstra twist med et strejf af chili, der giver en subtil varme og dybde til den søde chokolade. Tærten er nem at lave, men ser imponerende ud på bordet – den perfekte afslutning på en god middag.

Tærten er en fornøjelse at spise med den sprøde mørdej og den cremede chokoladeganache. Kombinationen af den mørke chokolade og det lille hint af chili giver en overraskende og raffineret smag og chilien tilføjer en dejlig friskhed, der balancerer chokoladens sødme. Tærten kan sagtens laves på forhånd og er ideel til festlige lejligheder eller som en dessert, du kan servere for dine gæster.

Vi håber, at den her chokoladetærte er en opskrift, du vil vende tilbage til igen og igen – den er både simpel, sofistikeret og fyldt med smag, men også enkel at lave og så er det bare altid en fordel, at den kan forberedes dagen inden servering.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 1 t. +5 t. hviletid
I alt:
 + 6 t. (inkl. hviletid)

Nok til 8 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

MØRDEJ

  • 180 g hvedemel

  • 50 g flormelis

  • 15 g kakao

  • Et nip salt

  • 115 g koldt smør

  • 0,25-0,5 sammenpisket æg 

GANACHE

  • 200 g mørk chokolade

  • 3 dl piskefløde

  • 40 g honning

  • 1 tsk chiliflager (valgfrit)

HVORDAN LAVER DU DEN:

MØRDEJEN

  1. Begynd med mørdejen. Rør hvedemel, flormelis, kakao og salt sammen i en skål. 

  2. Skær smørret ud i mindre tern og smuldr det sammen med blandingen i skålen med fingrerne, til det ligner brødkrummer.

  3. Pisk ægget sammen i seperat skål og tilsæt det lidt ad gangen indtil dejen kun lige akkurat hænger sammen. 

  4. Form dejen til en kugle, pak den ind i film eller en frysepose og læg den på køl i 25-30 min. 

  5. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. 

  6. Smør din tærteform (Ø22) og rul mørdejen ud til den er ca. 0,5 cm. tyk. Læg dejen i tærteformen og skær den til så den får en skarp kant. Prik forsigtigt huller i dejen med en gaffel, OBS. prik ikke hele vejen igennem, da chokoladeganachen så vil løbe ud.

  7. Læg et stykke bagepapir ovenpå mørdejen og hæld ris, tørre bønner eller lign. ned i bagepapiret for at holde bunden nede.

  8. Blind-bag først mørdejen i 13-15 min., fjern så bagepapiret og ris/bønner og bag den i ca. 5-8 min. til den er mørk og gylden. Lad den så køle helt af. 

  9. Lav i mellemtiden chokoladeganachen.

GANACHEN

  1. Hak chokolade fint og smelt den i en skål enten over et vandbad eller i en mikrobølgeovn.

  2. I en lille gryde varmer du piskefløde, honning og chiliflager op. Når det koger, slukker du for varmen og hælder du halvdelen over den smeltede chokolade. Lav små, hurtige, cirkulære bevægelser i midten af skålen, for at røre blandingen godt sammen.

  3. Tilsæt derefter den anden halvdel og rør det sammen på samme måde.

  4. Stavblend det så, til det har en fin ensartet masse, men pas på det ikke “skummer”. Ganachen skal være helt blank.

  5. Sæt så mørdejen på dit serveringsfad og hæld langsomt chokoladeganachen i. Sæt kagen på køl i min. 5 timer, men gerne natten over.

  6. Tag kagen ud 30 min. inden servering og top den evt. med bær eller server med lidt god vaniljeis på siden. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

CHILI Du kan selv bestemme om du vil komme chiliflager i, men vi anbefaler det meget for at give tærten et lille løft. Chilien overtager på ingen måde og den smager slet ikke stærkt igennem. Den giver bare en subtil lille prikken, der tilfører tærten lidt kant.

SAMMENRØRING AF GANACHE Det er vigtigt, at du rører ganachen sammen fra midten, da det vil inkorporer fløde-honningenblandingen på den bedste måde, selvom det lige tager et par minutter længere.

Næste
Næste

Vegetariske gyros med græske deller, kartofler, grønt og tzatziki