Surdejsflute med stracciatella, ærtekonfit, ricotta og soyamarinerede nektariner – nem og elegant sommertapas

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Il Fornaio

En sanselig sommeranretning med italiensk håndværk og smag i fokus - det er, hvad du får med de her økologiske primitivo surdejsflutes toppet med to forskellige, smagfulde kombinationer; stracciatella og ærtekonfit og ricotta og soyamarinerede nektariner. 

De økologiske primitivo surdejsflutes fra Il Fornaio har en skøn karakteristisk smag og en sej krumme, der udgør den perfekte base til både den cremede stracciatella med lynkonfiterede, ristede ærter og sprøde hasselnødder – og til den silkebløde ricotta med sødmefulde, soyamarinerede nektariner og frisk oregano.

Det rustikke primitivo surdejsflute fra Il Fornaio er bagt på surdej og den langsomme hævning giver en skøn, sprød skorpe og saftig midte. Flutets subtile syrlighed spiller smukt sammen med de friske og søde toppings – en ideel base for både det cremede og det friske.

Topping #1: Stracciatella, lynkonfiterede ærter og hasselnødder

En skøn blanding af det bløde og det sprøde i en elegant kontrast. Den milde, fede stracciatella – enten hjemmelavet eller færdiglavet – smøres ud over flutet og toppes med en lun, smagspakket konfit af ristede ærter, gyldne hasselnødder, hvidløg og citron. Den lette sødme fra ærterne og nøddernes crunch spiller perfekt sammen med flutets syrlighed og stracciatellaens fløjlsbløde fylde.

Topping #2: Ricotta, soyamarinerede nektariner og oregano

Den anden topping er en mere floral og frugtig oplevelse, hvor cremet ricotta rørt med citronskal toppes med tynde skiver nektarin, marineret i en sødlig-salt blanding af soya, honning og olivenolie. Det hele toppes med frisk oregano. Kombinationen af frugt, salt og syre skaber et perfekt modspil til flutets struktur og ricottaens milde friskhed.

Brug kvalitetsråvarer

Brug en god ekstra jomfru olivenolie og frisk oregano for at få det bedste ud af hver enkelt bid. Den naturlige smag af sæsonens nektariner og de sprøde grønne ærter kommer ekstra godt til udtryk, når de omgives af få, men velvalgte ingredienser.

Servering og inspiration

Server de økologiske primitivo flutes som forret, tapas eller som en del af et større sommerbord på siden af grillede lækkerier, grønne sommersalater og danske kartofler. Det er en oplagt ret til alt fra havefest til picnic – let, elegant og fyldt med smag.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

FÆRDIGLAVET STRACCIATELLA

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 1 t. (konfittens simretid)
I alt:
 1 t. og 15 min.  

HJEMMELAVET STRACCIATELLA

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 2 t. (stracciatellaens hviletid)
I alt:
 2 t. 

Nok til 8 stk. (4 af hver slags)

HVAD SKAL DU BRUGE:

#1 med lynkonfiteret ristede ærter, stracciatella og hasselnødder

STRACCIATELLA

  • 1 færdiglavet stracciatella eller denne:

  • 100 g bøffelmozzarella 

  • 0,5 dl piskefløde 

  • Salt, peber og citronskal 

KONFIT

  • 3 spsk hasselnødder

  • 200 g frosne eller friske ærter

  • 1/3 bundt bredbladet persille

  • Skal af 1/2 citron

  • 1-2 fed hvidløg

  • Olivenolien eller solsikkeolie

  • Salt og peber

#2 med ricotta, soyamarinerede nektariner og oregano 

  • 250 g ricotta

  • Skal af 1/2-1 citron

  • Salt og peber 

NEKTARINER

  • 4 nektariner

  • 1,5 spsk soya

  • 1,5 tsk honning

  • 2 spsk olivenolie

  • Frisk oregano

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Læg primitivo flutet ud på køkkenbordet til optøning. Laver du stracciatellaen selv, så riv mozzarellaen i små strimler, vend dem med fløde i en skål og stil det på køl i min. 2 timer, så det kan sætte sig. Derefter rører du den op med salt, peber og lidt citronskal. 

  2. Rist hasselnødderne på en pande og gnub skallerne af. Hak dem så groft.

  3. Rist ærterne enten i en si over et gasblus eller på en tør pande. 

  4. Hak persillen fint og skræl citronen, så du kun får det yderste gule lag skræl af i lange strimler. Put så hasselnødder, ærter, persille, citronskræl og hele fed hvidløg i en lille kasserolle, dæk det med oliven- eller solsikkeolie, kog det op og lad det så simre under låg i 0,5-1 time. 

  5. Rør i mellemtiden ricottaen sammen med citronskal, salt og peber. I en seperat skål rører du soya, honning og olivenolie sammen. Skær nektarinerne ud i tynde skiver og vend dem i soyamarinaden. 

  6. Bag i mellemtiden primitivo flutet i 7-9 min. i en forvarmet ovn ved 200 grader. Skær det ud, så du får 8 skiver.

  7. Smør stracciatellaen ud på fire af dem og top med ærtekonfitten. Smør ricottacremen ud på de resterende fire og læg de soyamarinerede nektariner ovenpå og top med frisk oregano. 

  8. Nyd dem som en snack inden maden, som en del af et sommer-tapasbord eller som en del af en let sommermiddag med en frisk salat og danske kartofler på siden. Velbekomme! 

Næste
Næste

Æggesandwich med soyamarineret æg