Salat med gulerødder, ristede majs, kaki og hakkede mandler
Den her sprøde og farverige salat med brede bånd af gulerødder, ristede majs, sød kaki og salte mandler er fuld af kontraster i både smag og tekstur. Den er let, hurtig at lave og emmer af både sødme, varme krydderier og friskhed.
De ristede majs får en lækker sprødhed og et varmt krydret strejf fra garam masala, der giver dybde og karakter.
De brede bånd af gulerod giver salaten en smuk og sprød struktur og en mild, naturlig sødme, som passer perfekt til den saftige kaki. Kakien tilfører både farve og en blød, frugtig friskhed, der balancerer det salte og krydrede fra majsene og mandlerne.
Basilikumdressingen binder det hele sammen – en frisk, grøn dressing med sødme fra honning, syre fra æbleeddike og et aromatisk pift fra basilikum. Toppet med ristede, salte mandler får salaten det sidste knas og en lækker kontrast til de bløde, friske elementer.
Resultatet er en let, men smagfuld salat, der både kan serveres som en farverig side til aftensmaden eller til frokost med et stykke brød til. Den kombinerer det bedste fra det søde, sprøde og krydrede køkken – og er et perfekt eksempel på, hvordan få ingredienser kan skabe stor smag.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt: 20 min. 
Nok til 4 pers. som side
HVAD SKAL DU BRUGE:
280 g majs fra dåse
1,5 tsk garam masala
Olivenolie
10 gulerødder
2 kakifrugter
TOPPING
30 g ristede, salte mandler
BASILIKUMDRESSING
1 tsk sennep
1 tsk honning
3 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
En håndfuld basilikumblade
Salt og peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Dræn majsene, skyl dem fri for lage, kom dem på en pande med olivenolie og garam masala og steg dem så sprøde. Stil dem til side og lad dem køle af.
Skær kakifrugterne i helt tynde skiver og skræl gulerødderne. Brug så gulerodsskrælleren til at rive gulerødderne i brede strimler.
Kom kakifrugter og gulerødder i en stor skål med majsene, når de er kølet af.
Hak basilikummen fint og bland den sammen med resten af ingredienserne til dressingen.
Hak mandlerne groft.
Vend så gulerødder, kakifrugt og majs forsigtigt med dressingen og top med de grofthakkede mandler. Velbekomme!