Påskeanretning med grønne asparges, butterbeancreme og focaccia

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co 

Skab et smukt og smagfuldt indslag til årets påskefrokost med denne forårsfriske anretning med sprøde grønne asparges, silkeblød butterbeancreme og focaccia serveret med olivenolie i særklasse. Det er en enkel, men raffineret ret, der både fungerer som delikat forret eller en vegetarisk side til påskebordet.

Basen for anretningen er en skøn butterbeancreme, hvor de milde, smørbløde bønner blendes med ristede solsikkekerner, frisk ramsløg og den fyldige La Classique ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co. Vi har også brugt deres udsøgte rødvinseddike, der tilføjer et diskret syrligt løft, som balancerer cremens fylde og giver en vidunderlig afrundet smag. Resultatet er en cremet, smagfuld base med både dybde og friskhed.

Grønne asparges er selve symbolet på forår og påsketid. Her blancheres de kort, så de bevarer deres sprødhed og naturlige sødme. Vendt i Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co fremhæves deres vidunderlige smag og de får en smuk glans, der gør dem perfekte til den dekorative servering i gittermønster oven på butterbeancremen.

Anretningen toppes med tynde skiver af radiser, ristede hasselnødder, frisk dild og spiselige blomster, som tilføjer både farve, tekstur og aromatisk friskhed. En let og sprød frissésalat serveres på siden, vendt i en hjemmelavet urtevinaigrette med Oliviers & Cos rødvinseddike, Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolien, citron, honning og urter, der understreger rettens grønne og friske profil.

Server med et skønt focaccia og en lille skål af La Classique ekstra jomfru olivenolien med friskkværnet sort peber og flagesalt – en enkel, men lækker måde at fuldende måltidet på. Retten er naturlig laktosefri og du kan nemt gøre den glutenfri ved at vælge et glutenfrit brød.

Anretningen er oplagt som en smuk og grøn del af påskefrokosten – den balancerer det rustikke og elegante og er samtidig nem at forberede.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt:
 30-35 min. 

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

BUTTERBEANCREME

ASPARGES

TOPPING

  • Et par radiser

  • Et par stedmoderblomster

  • 20 g ristede hasselnødder

  • Lidt dild og karse

SALAT OG URTEVINAIGRETTE

SIDES

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Rist hasselnødderne på en pande, gnub skallerne af og stil dem til side. Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og blend så alle ingredienserne til butterbeancremen sammen. Smag den til med rødvinseddike og salt og stil den til side. 

  2. Skær aspargesenes hårde bund af og blancher dem så i 2 minutter i en gryde med kogende (og godt saltet) vand. Læg dem direkte i et iskoldt vandbad efter, så de bevarer deres sprødhed. 

  3. Skær så aspargesene over på midten og halver dem på langs så du har 26 stykker. Vend dem i et par spsk af den skønne Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolie. 

  4. Smør butterbeancremen ud på et rundt serveringsfad og læg aspargesene i et smukt gitterformet mønster ovenpå*. Pynt med radiser, stedmoderblomster, dild, karse og ristede hasselnødder. 

  5. Skyl frissesalaten og hak den groft. Rør ingredienserne til urtevinaigretten sammen og vend det med frissesalaten. 

  6. Hæld lidt La Classique ekstra jomfru olivenolie i en lille skål, kværn noget sort peber i og server olivenolien, flagesalt, focaccia og salaten på siden af den smukke asparges-anretning. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

*HOW TO GITTERMØNSTER Nederste lag: Læg fem rækker af en asparges (et stykke) i midten af butterbeancremen, fra top til bund. Mellem hver af de fem asparges, lægger du en række med to asparges (to stykker), så du i alt har ni rækker med hhv. ét og to stykker asparges. Roter dit serveringsfad 90 grader og læg det øverste lag på samme måde. Vi brugte bundstykkerne af aspargesene til nederste lag og de topstykkerne til øverste lag. 

BLANCHERING Kog vand op i en gryde. Salt det rigeligt (mere end hvis du skulle koge pasta) og kom aspargesene i, når det koger. Blancher dem i 2 min,  men undgå at de koger. Kom dem så direkte i et iskoldt vandbad (enten med eller uden isterninger) for at give dem et kuldechok, så de bevarer deres sprødhed. 

GLUTENFRI Brug et glutenfrit focaccia for en glutenfri servering. 

LAKTOSEFRI Retten er naturlig laktosefri. 

Forrige
Forrige

Tærte med ærter, artiskokker og ristede salte mandler

Næste
Næste

Pavlova med vaniljecreme og lemoncurd