Svampet græskarkage med frisk flødeostecreme & ristede mandler
Græskarsæsonen er for alvor skudt i gang og som med så mange andre grøntsager, gør græskaret sig rigtig godt i kage. Jeg har bagt denne fantastisk smagsfulde græskarkage med skønne krydderier og den blødeste og mest friske flødeostecreme på toppen. Prøv den eventuelt af i weekenden, så du kan sætte rammerne om en rigtig hyggelig eftermiddag eller aften!
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 45-55 min.
I alt: 60-70 min.
Nok til 10-12 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
KAGEDEJ
- 500 g hokkaidogræskar 
- 100 g smør 
- 130 g honning 
- 3 æg 
- 200 g hvedemel 
- 1 tsk bagepulver 
- 2 spsk vaniljesukker 
- 2 tsk kanel 
- 1 tsk stødt ingefær 
- 0,5 tsk salt 
TOPPING
- 200 g laktosefri flødeost 
- 100 g flormelis 
- 1 tsk vaniljesukker 
- Skal af 1/2 citron 
- Et squish citronsaft 
- 1 håndfuld mandler 
HVORDAN LAVER DU DEN:
- Forvarm din ovn på 160 graders over- og undervarme. 
- Skær græskaret ud i mindre stykker og kog det i 10 min. 
- Smelt i mellemtiden smør og honning i en lille gryde. 
- Fordel æggeblommer og -hvider i hver sin skål. 
- Pisk smør og honning sammen med æggeblommerne. 
- Rør mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, stødt ingefær og salt sammen i et seperat skål. 
- Blend det kogte græskar og rør det sammen med æggeblommeblandingen. 
- Bland de tørre ingredienser sammen med de våde. 
- Pisk så æggehviderne stive og vend dem forsigtigt rundt i dejen. 
- Hæld det over i en kageform (jeg brugte en rugbrødsform, men en ø18-ø22 cm springform kan også sagtens bruges) 
- Bag kagen i ovnen mellem 45 og 55 min. Det er meget afhængigt af ovnen og hvilken kageform du bruger, så stik en gaffel ned i midten for at tjekke om kagen er færdig. Det er den, når gaflen kommer op uden noget dej på sig. 
- Lad kagen køle helt af. 
- Rist mandlerne på en tør pande, til de bliver smukt gyldne. 
- Bland så ingredienserne til toppingen sammen, bortset fra mandlerne. 
- Smør cremen på toppen af kagen, hak mandlerne groft og pynt med dem og revet citronskal. 
- Velbekomme! 
 
             
            