Banankage med citron & cremet frosting

Den her kage er så tilfredsstillende på så mange måder - dens svampede konsistens, den skønne smag af banan med et forfriskende hint af citron og den cremede lette frosting - alt sammen lavet af nærende og lækre ingredienser. MHM!
Nok til 8 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJEN
- 2 bananer 
- 50 g plantesmør 
- 8 udstenede dadler 
- 2 spsk chiafrø udblødt i 6 spsk vand 
- 2,5 dl blendet havregryn 
- 1 tsk bagepulver 
- 1 tsk vaniljesukker / vaniljeessens 
- 1/2 tsk salt 
- Saft og skal fra 1/2 citron 
FROSTINGEN
- 1 sød kartoffel 
- 1/4 avokado 
- 4 udstenede dadler 
- 2 tsk kakaopulver 
- 1 spsk espresso / instant kaffe 
- En knivspids salt 
HVORDAN LAVER DU DEN:
- Forvarm din ovn på 175 grader varmluft. 
- Udblød chiafrøene i vandet i 10 min. 
- Blend bananer, smør, citronsaft og udstenede dadler sammen i en blender. 
- Mix de blendede havregryn, bagepulver, vaniljesukker/-essens, citronskal og salt sammen i en skål. Rør det herefter sammen med de våde ingredienser. 
- Put dejen i en bageform og bag den 40 min. på 175 grader. 
- Til frostingen skræller du den søde kartoffel, skærer den ud og koger den i 6 min. tid. Lad den herefter køle helt af. 
- Blend den så sammen med dadler, avokado, kakaopulver og salt. 
- Tilsæt 1 spsk færdiglavet espresso eller instant kaffe og lad frostingen køle helt af. 
- Tag kagen ud af ovnen og lad også denne køle helt af. Smør så frostingen ud over kagen (spar ikke på dét ;)) og nyd den sammen med din fam, dine venner, din kæreste - eller bare med dig selv!