Glutenfri chokoladebrownie med pistacienødder
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle
Glutenfri chokoladebrownie toppet med pistacienødder – fudgy, nærende og helt uimodståelig. Den her opskrift på glutenfri chokoladebrownie er et lækkert og nærende twist på den klassiske brownie. Den er både rig på smag, blød og fudgy i konsistensen – og så er den naturligt glutenfri. Hemmeligheden bag den fyldige, fugtige brownie er Bonduelles kidneybønner, som giver brownien et ekstra løft i både smag og næringsindhold.
Kidneybønnerne fra Bonduelle er ikke bare nemme at arbejde med – de er også fyldt med planteprotein og fibre uden at gå på kompromis med den dybe chokoladesmag. Sammen med sødmen fra bløde dadler og den intense smag af mørk chokolade og kakao, får du en brownie, der smager syndigt, men føles nærmest sund at spise.
Et strejf af vanilje, lidt flagesalt og evt. et hint af chili giver brownien ekstra dybde, mens den sprøde topping af ristede pistacienødder tilføjer den perfekte kontrast til den bløde midte. Et dekorativt drys af smeltet mørk chokolade gør brownien ekstra indbydende.
Brownien kan smækkes sammen på 10 min., kan bages på under 40 min. og egner sig perfekt til både hverdag og gæster. Den holder sig godt i køleskabet, hvor den får en endnu mere kompakt og fudgy tekstur – og så er den lige til at tage med på farten.
Med Bonduelle kidneybønner får du en glutenfri brownie fyldt med næring – en brownie, der både tilfredsstiller den søde tand og giver kroppen gode fibre og proteiner.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 35-40 min.
Nok til 12 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJ
100 g mandelmel
200 g bløde dadler eller medjool dadler
2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)
4 æg
65 g smør (alm. eller plantebaseret)
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk chiliflager (valgfrit)
1/2 tsk flagesalt
100 g mørk chokolade
55 g kakaopulver
PYNT
50 g mørk chokolade
40 g ristede pistacienødder
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn ved 180 graders varmluft.
Bruger du medjooldadler, så udblød dem i kogt vand i 30 min. som det første. Pil stenene ud først.
Skyl kidneybønnerne fra Bonduelle fri for lage og blend dem sammen med alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor.
Hæld dejen ned i en kageform eller et ovnfast fad (vi brugte et rektangulært fad 26x20 cm.) og bag den i 25-30 min.
Den er færdig når du kan stikke en kniv ned i midten og der sidder en lille smule dej på den. Den er bedst, hvis du efterfølgende lader den køle helt af inden servering - gerne i køleskabet, men du kan sagtens servere den “lun”.
Til pynten smelter du chokolade over et vandbad eller ved meget lav varme i en lille gryde. Brug en gaffel til at “drysse” chokoladen udover brownien.
Top med grofthakkede, ristede pistacienødder. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Brownien er naturlig glutenfri.
LAKTOSEFRI Brug laktosefri eller plantebaseret smør og chokolade for en laktosefri version.