Cremet hummus

Hummus, vejen til manges hjerter. Den cremede, smagsfulde dip kan komme i mange forskellige varianter, men denne er opskriften på den helt klassiske med kikærter, tahin, spidskommen, citron og salt.

Denne klassiske dip er lavet med lys tahin, der tilføjer en rund og nøddeagtig smag, der komplimenteres perfekt af den forfriskende syrlighed fra citronsaften og den karakteristiske aroma fra spidskommenet.

Den cremede tekstur af kikærterne, kombineret med den rige og komplekse smag af lys tahin og den friske citronsaft, skaber en skøn smagsoplevelse. Spidskommen tilføjer en dejlig dybde til smagen, der balanceres smukt af den friske citronsaft.

Denne cremede hummus er ikke kun en lækker dip, men også en alsidig ingrediens, der kan bruges i mange forskellige retter. Den er perfekt som en snack med grøntsagsstænger eller i pitabrød, men den kan også bruges som lækker smørelse til rugbrødsmadder, sandwich eller som en del af en festlig meze-tallerken eller med den her lækre tapenade eller luftige fladbrød til.

Tid i alt: 5-10 min.

Nok til 1 stor portion

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 dåse kikærter

  • 0,5-1 dl kikærtevand

  • 2-3 spsk lys tahin

  • 1/4-1/2 tsk spidskommen

  • Saft af 1-1,5 citron

  • Salt

  • Et par isterninger

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Blend det hele sammen, men put kikærtevandet i lidt ad gangen for at justere konsistensen. smag løbende til med tahin, citron og salt.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

ISTERNINGER Isterningerne blendes med for at give humussen en endnu mere cremet tekstur. Start med et par stykker, men tilføj flere én ad gangen hvis du synes konsistensen skal være mere cremet.

Forrige
Forrige

Artiskokdip med butterbeans og citron

Næste
Næste

Basilikumolie