Burger med marineret tofu, avocado, chilimayo & koriander
Man kan aldrig gå galt i byen med en saftig burger proppet med smag! Og det er lige netop hvad den her tofuburger er - en saftig smagseksplosion samtidig med, at både burgeren og tilberedningen er super simpel! Giv den en skud, du vil virkelig ikke fortryde det!
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 40 min. 
Nok til 4 burgere
HVAD SKAL DU BRUGE:
TOFU
- 400 g fast tofu 
- 4 spsk soya 
- 30 g frisk revet ingefær 
- 3 pressede fed hvidløg 
- 6 spsk olivenolie 
- Saft af 1 lime 
- 2 spsk sød chilisovs 
FYLD
- 2 røde peberfrugter 
- 3 avocadoer 
- 2-3 spsk laktosefri creme fraiche 
- Saft af 1 lime 
- Salt 
- Peber 
- 1/2 hoved spidskål 
- Chilimayo 
- 1 bundt koriander 
ANDET
- 4 brioche burgerboller 
HVORDAN LAVER DU DEM:
- Forvarm din ovn på 220 graders varmluft. 
- Læg tofuen ind i toiletpapir, læg det så mellem to skærebrædder og pres så meget væske ud som muligt. 
- Hvis ikke tofuen allerede er i "bøf-størrelser" så skær den ud så den passer den burgerbollen. 
- Vend "bøfferne" i soya, revet ingefær, presset hvidløg, olivenolie og lime. Vent med chilisovsen. 
- Lad det stå og marinere i en skål i 15-20 min. 
- Forbered fyldet i mellemtiden. 
- Halver peberfrugter og læg dem på en bageplade. Drys med lidt olivenolie og salt. 
- Bag ved 220 graders varmluft i 10-15 min. eller til skindet er begyndt at blive brændt. 
- Mas avocadoerne og bland det sammen emd creme fraiche, limesaft, salt og peber. 
- Skær spidskålen ud. 
- Steg så tofu-"bøfferne" i dens marinade og tilsæt først den søde chilisovs til sidst og lad den stege med et par minutter. 
- Skru ovnen ned på 200 grader og varm burgerbollerne et par minutter. 
- Server burgerne med tofu-"bøfferne", spidskålen, avocadocremen, chilimayo, bagt peberfrugt og friske koriander. 
- Velbekomme! 
 
             
            