Curry med broccoli, kikærter, bønner & sprød tofu
Før jeg flyttede sammen med min kæreste, lavede jeg noget a la den her curry 2-3 gange om ugen - for det er SÅ nemt og kræver ingredienser, der kan holde sig længe i køleskabet og som man derfor oftest har stående. Det er også nemt at lave en stor portion, så man har til enten frokost eller aftensmad dagen efter.
Nok til 3-4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
- 1/2 broccolihoved 
- 3 gode håndfulde haricot verts (fra frost) 
- 1 dåse kikærter 
- 1,5 - 2 tsk rød karry pasta 
- 4 fed hvidløg 
- 2x2 cm ingefær 
- 330 ml kokosmælk 
- 2-3 spsk soya 
- 1 tsk fiskesovs (valgfrit) 
- 1 tsk østerssovs (valgfrit) 
- 2 spsk flydende kokosolie (eller anden olie) 
TIL TOFUEN
- 200 g fast tofu (fra Rema, Føtex fx) 
- 1 spsk flydende kokosolie (eller anden olie) 
- 1x1 cm ingefær 
- 2 fed hvidløg 
- 1 spsk soya 
- 1 spsk sød chili 
ANDET
- Ris til 3-4 personer (følg anvisningerne på pakken) 
- Koriander til at toppe 
- 2 lime 
HVORDAN LAVER DU DEN:
- Skær broccoli ud og hak ingefæren fint. 
- Steg hakket ingefær, presset hvidløg og karrypasta i kokosolien på en pande. 
- Tilsæt efter 1 minuts tid broccolien og kikærterne og steg i yderligere et par minutter ved høj varme. 
- Tilsæt haricots verts og soya og steg endnu et minuts tid. 
- Tilsæt så kokosmælken, lad det lige koge op, men skru så lidt ned for varmen (fx fra 8 til 7). 
- Efter et par minutter tilsætter du fiske- og østerssovs, hvis du har lyst til at bruge dét. 
- Lad det stå og stege mens du laver tofuen, men det må endelig ikke blive for blødt.Eventuelt sæt risene over nu, hvis de skal have lang tid. 
- Til tofuen, begynd med at pres så meget væske ud af tofuen som muligt - jeg plejer at lægge det i et viskestykke og presse det mellem bordet og et skærebræt. 
- Steg så hakket ingefær og presset hvidløg i kokosolien. 
- Tilsæt tofuen og lad den få lidt farve. 
- Tilsæt så soyaen og lad det stege lidt inden du tilsætter den søde chili. Lad tofuen blive godt crisp. 
- Server med ris, koriander og lime - MHM! 
 
            